شیر مادر غذایی کامل و بدون جانشین برای کودکان شیرخوار است که ضریب هوشی آنان را تا 8 واحد افزایش میدهد. شیرمادر باعث افزایش مقاومت نوزاد در برابر عفونتهای تنفسی، گوش میانی و مننژیت شده و از سوء تغذیه شیرخوار جلوگیری میکند. تغذیه با شیر مادر از خطر ابتلاء به آلرژی، مشکلات قلبی و عروقی و دیابت در آینده تا حد چشمگیری جلوگیری میکند.
شیر مادر حاوی مواد حفاظتی است و از بیماریهای عفونی و غیرعفونی پیشگیری میکند به خاطر اسیدهای چرب اشباع نشده داخل آن در افزایش ضریب هوشی کودک نقش مهمی دارد اگر بخواهم جمع در جمع خدمت شما عرض کنم معمولاً حدود هشت درجه افزایش ضریب هوشی را خواهیم داشت این مطلب حتی در نوزادان 5 دقیقه و 3 ثانیه در مرتبهی ضریب هوشی و در رفتارهایی که بعدها خواهند داشت خیلی مهم است.
در سنین میانسالگی و بزرگسالی نسب به بقیه انسانها، افراد بالغی خواهند بود که رفتارهای بهنجاری و افتخار خاصی را خواهند داشت از نظر 28ثانیه در سطح بهتری خواهند بود فقط از نظر هوشی را دربرنخواهد گرفت .
وقتی که نوزاد به دنیا میآید مادرها درگیر بیماریهای عفونی متعدد مثل اسهال، استفراغ و اگر در فصل تابستان باشد بیماری ذاتالریه، عفونتهای تنفسی میشوند. کودکی که شیر مادر خورده با کودکان دیگر تفاوتی دارد. کودکی که از شیر مادرتغذیه میشود کاهش بیماری عفونی بهتری خواهد داشت یعنی از همان آغوزی که درابتدا نوزاد استفاده میکند مواد اسپارتوسی که در آغوز به میزان بالا وجود دارد از نوزاد تا مدتی حفاظت میکند، حتی در ساعتهای اول نوزادی که در زایشگاه است ضمن شیر مادر از تماس پوستی برخوردار بشوند. ما به اندازه کافی آموزش ندادیم ،متأسفانه سطح آموزش شیر مادر در ایران خیلی پایین است، اطلاع رسانی خیلی کم است حتی پزشکان اطفال ما در این مورد ضعیف هستند. درحال
تغذیه با شیر مادر منجر به کاهش مرگ و میر نوزادان و شیرخوارگان به میزان 22 درصد را خواهد داشت. این مطلب خیلی مهمی است زیرا پیشگیری بهتری از بیماری خواهد کرد و از نوزاد حفاظت میکند علاوه بر این وقتی سن کودک افزایش یابد . عفونتهای تنفسی او کم میشود. به طور معمول کودکی که واقعاً از شیر مادر تغذیه شود در سال اول به میزان 72 درصد کاهش در بیماری تنفسی و عفونت گوش ، نسبت به کودکی که از شیر مصنوعی استفاده میکند خواهند داشت.