Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/askanswer/domains/askanswer.ir/public_html/qa-include/qa-db.php on line 66  یائسگی و مشکلات آن - Askanswer مرکز مشاوره سلامت ایران(هفت سیب)
  •  
    • ۷,۳۸۶ پرسش
    • ۵,۰۶۳ پاسخ
    • ۴۴۰ نظر
    • ۲۳۰,۴۲۴ کاربر
  •  

لیست برچسب‌ها

بارداري پریود آلت-تناسلی رابطه-جنسی عادت-ماهانه خودارضایی نزدیکی خارش برنامه-درمانگاه-پوست-و-مو جوش موهای قاعدگی ریزش-مو پرده-بکارت شیرخوار ادرار رشد-نوزاد جنین در و ناباروری حساسیت - لکه-پوستی وزن پوست تیروئید افسرده واژن دیابتی پستان لکه-بینی موی-زائد سلامت-جنسی طول-آلت-تناسلی قلبي رحمی درد-بیضه اختلال-نعوظ سونوگرافی از انزال-زودرس استرس تخمدان تکرر-ادرار کیست-تخمدان پریود-نامنظم جلوگیری سرفه جوش-صورت زناشویی منی جلوگیری-از-بارداری جنسي سوزش-ادرار قرص-ال-دی لاغری تیرویید برنامه-مادر-کودک-تندرستی خونریزی-رحمی عرق-کردن سرطانی سقط نوزاد خشکی-پوست چاقی عوارض-دارو خلط اضطراب ورزشی فشار-خون قد بلوغ مقاربت معده جای-جوش مثانه داروهاي کاهش-وزن زخم تهوع واریکوسل های کم-کاری-تیروئید اختلالات-اضطرابی ناباروری-مردان پروستات مقعد خونی رژیم-غذایی تپش-قلب آزمایش چین-و-چروک ترشحات-واژن زگیل-تناسلی مایع-منی اسپرم افزایش-وزن دور-چشم صرع

یائسگی و مشکلات آن

+5 امتیاز
با سلام

همسر من به تازگی دچار یائسگی زودرس شده است که برایش بسیار نا خوشایند است به صورتی که دچار کاهش میل جنسی شدید و افسردگی شده است.
راجع به پشت سر گذاشتن این دوران کمی برایمان توضیح دهید مرسی
پرسش ۰۶/بهمن/۱۳۹۲ ۱۸:۲۵:۲۶ در زنان از کوروش هندسی (2,740 امتیاز)
برچسب‌گذاری مجدد ۲۲/تیر/۱۳۹۳ ۱۳:۲۱:۳۷

1 پاسخ

+1 امتیاز
 
بهترین پاسخ

خانم ها نیز مثل مردان دارای هورمون های مردانه می باشند. هورمونهای مردانه هم در خانم های جوان و هم در خانم های یائسه نقش عمده در عملکرد جنسی طبیعی و کیفیت زندگی خوب دارند. دو هورمون مردانه اصلی موجود در گردش خون خانمها، آندروستندیون و تستوسترون هستند. در خانم های یائسه کمبود هورمون مردانه ممکن است همراه با احساس خستگی، کمبود انرژی و کاهش میل جنسی باشد.ذتشخیص صحیح کمبود هورمونهای مردانه و درمان مناسب آن سبب بهبود قابل ملاحظه کیفیت زندگی این زنان می شود.

آندروژن ها یا هورمون های مردانه که سردسته آنها هورمون تستوسترون می باشد، مختص مردان نیستند بلکه خانمها نیز دارای انواع مختلف هورمون های مردانه می باشند. منشاء هورمونهای مردانه در خانمها سه مورد زیر هستند:
• تخمدان ها
• بافت چربی
• غدد فوق کلیه
اینکه هر کدام از موارد فوق چه نوع هورمون مردانه و به چه میزان تولید می کنند در مطلبی جداگانه به آن پرداخته شده است ولی در این نوشتار نیز به اختصار توضیح داده خواهد شد. هورمونهای مردانه هم در خانمهای جوان و هم در خانمهای یائسه دارای نقش مهم می باشند. خانمهای یائسه از یک عده علائم یائسگی مثل کاهش انرژی و کاهش میل جنسی شاکی هستند. در خانمهای یائسه گاها پزشک معالج تصمیم می گیرد که برای بهبود علائم یائسگی به بیمار هورمون زنانه مثل استروژن تجویز کند. بعضا دیده می شود که علی رغم درمان کافی با هورمونهای زنانه، خانمهای یائسه هنوز دارای احساس کاهش انرژی و کاهش میل جنسی هستند. علت آن کمبود هورمونهای مردانه است.
دو هورمون مردانه اصلی موجود در گردش خون خانمها، آندروستندیون و تستوسترون هستند. پنجاه درصد آندروستندیون توسط تخمدانها و 50 درصد بقیه توسط غدد فوق کلیه ترشح می شوند. موضوع جالب این است که میزان هورمون آندروستندیون موجود در گردش خون در خانمهایی که هنوز یائسه نشده اند به همان میزان مردان است. هورمون تستوسترون در خانمها داری سه منشاء است:
• 25 درصد از تخمدانها ترشح می شود.
• 40 درصد از غدد فوق کلیه ترشح می شود
• 35 درصد از تبدیل آندروستندیون به هورمون تستوسترون تولید می شود.
میزان هورمون تستوسترون در خانمهای غیر یائسه یک دهم مردان می باشد. همیکه خانم وارد فاز یائسگی می شود، از تولید آندروستندیون توسط تخمدانها 50 درصد کم می شود. اگر خانمی در سن قبل از یائسگی تخمدانهای خود را با جراحی خارج کند باز همین اتفاق می افتد. ولی میزان هورمون تستوسترون در دوران یائسگی فقط مختصری کاهش می یابد. علاوه از آن بعد از سن 30 سالگی در خانمها میزان هورمون تستوسترون بتدریج کم می شود.
بررسیها نشانداده اند که اگر در خانمهای یائسه هورمون استروژن همراه با هورمون تستوسترون تجویز شود، بهبود تراکم استخوانی بهتر خواهد بود. تجویز هورمون تستوسترون در خانمهای یائسه دارای اثرات مثبت در میل جنسی و عملکرد جنسی می باشد. علاوه از آن تجویز هورمون تستوسترون در این خانمها سبب بهبود کیفیت زندگی نیز می شود.
تستوسترون به شکل فراورده های مختلف در بازار عرضه می شود. تجویز نابجا و نامناسب هورمون تستوسترون در خانمها عوارض زیادی دارد، بنابراین بطور خلاصه در مورد نقش هورمون تستوسترون در خانمهای یائسه می توان موارد زیر را ذکر کرد:
• ابتدا باید ثابت کرد که علائم بیمار (کاهش انرژی و میل جنسی) بعلت کمبود هورمون تستوسترون است.
• تجویز مناسب هورمون تستوسترون سبب افزایش انرژی و بهبود عملکرد جنسی می شود.
• تجویز نامناسب هورمون تستوسترون سبب عوارض ناخواسته می شود.
• تجویز هورمون تستوسترون حتما باید توسط متخصص و تحت نظر وی باشد.
• در خانمها از فراورده های بخصوص هورمون تستوسترون باید استفاده شود.

 

پاسخ در ۰۶/بهمن/۱۳۹۲ ۱۸:۲۶:۰۴ از دکتر وب گرد (48,940 امتیاز)
ویرایش ۰۷/بهمن/۱۳۹۲ ۱۸:۰۱:۵۶ از Dr.Delroba

پرسش‌های مرتبط

+5 امتیاز
1 پاسخ
+9 امتیاز
1 پاسخ
پرسش ۲۷/اردیبهشت/۱۳۹۳ ۱۲:۵۴:۵۸ در مو از دکتر وب گرد (48,940 امتیاز)
+5 امتیاز
0 پاسخ
پرسش ۲۸/مرداد/۱۳۹۲ ۱۷:۲۴:۱۲ در زنان و مامايي از اريا (170 امتیاز)
0 امتیاز
0 پاسخ
پرسش ۰۶/اسفند/۱۳۹۲ ۱۳:۰۹:۰۱ در زنان از shadi (340 امتیاز)
???????
...