علل افزایش سرطان ها عبارتند از :در خیلی از موارد کنترل بیماریهایی من جمله بیماریهای عفونی افزایش پیدا کرده و طول عمر بیشتر شده است ، با افزایش طول عمر احتمال سرطان هم زیاد شده، شناخته شدن انواع سرطان و دسترسی به راه تشخیصی آن، وجود تغییرات محیطی و تغذیه ای مانند اضافه شدن نیترات در اثر مصرف سوسیس و کالباس ،تغییر سبک زندگی و خوردن غذاهای چرب ،افزایش استرس ها که هنوز ثابت نشده است ولی ممکن است سرطانهای نهفته را آشکار کند، عوامل ویروسی و عفونی جدید، مصرف سیگار و الکل مجموعه همه عوامل بالا شاید بروز سرطان را افزایش دهد .برای جلوگیری از ابتلا به سرطان میتوان جلوی عوامل بالا را گرفت من جمله از مصرف الکل و سیگار جلوگیری کرد ،غذاهای دودی شده و یا شور و ترش مصرف نکرد ،مواد غذایی که دارای نیترات هستند مانند سوسیس مصرف نکرد ، مصرف گوشتها و مصرف بیش از حد مواد چربی را کنترل کرد و چاقی ، چاقی ممکن است یکی از عوامل ابتلا به سرطان باشد انجام ورزش و فعالیت بدنی ،مصرف میوه و سبزیجات . غلات سبوس دار و در آخر رعایت اصول بهداشتی و ایمنی در مسایل جنسی که عامل انتقال ویروسهای زیادی است میتواند موثر باشد.