حبوبات، می تواند منابع گیاهی پروتئین مانند لوبیا، نخود، عدس و سویا را به غذا افزود و آنها را جایگزین گوشت قرمز، طیور و ماهی نمود.
این غذاها حاوی کربوهیدرات های پیچیده بوده و نسبت به محصولات حیوانی نظیر گوشت، چربی اشباع و کلسترول کمتری دارند. تخم مرغ. تخم مرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین های ویژه گروه ب و آهن است و چربی اشباع و چربی کلی اندکی دارد.
البته زرده تخم مرغ غنی از کلسترول می باشد پس مصرف زرده تخم مرغ را محدود کنید. یک تخم مرغ کامل سه چهارم میزان مجاز مصرف کلسترول روزانه را دارد.
در نتیجه اگر از یک تخم مرغ کامل سفیده و زرده استفاده کردید، باید مصرف سایر منابع حاوی کلسترول ، گوشت قرمز، طیور و محصولات لبنی تمام چرب را کاهش دهید.
اگر مبتلا به بیماری قلبی هستید یا از این لحاظ در معرض خطر بالایی قرار دارید بهتر است هفته ای بیشتر از دو یا سه تخم مرغ کامل مصرف نکنید و از جای گزین های تخم مرغ یا فقط سفیده آن استفاده نمایید. غذاهایی مانند انواع کوکوها، شیرینی، بیسکویت، کیک و بستنی و غیره نیز حاوی تخم مرغ می باشند. در نتیجه مقدار تخم مرغ مصرف شده از این طریق ر انیز در نظر بگیرد تا هفته ای به بیش از 3 عدد نرسد.