بعضی مواد برای معده سم مهلک است و طبیعت از دریافت آنها اکراه دارد. از جمله غذاهای مانده، سوسیس و کالباس و همبرگر، سس مایونز، گوشت مرغ سریع پرورش یافته، گوشت گاو چند سال پیش ذبح و فریز شده، نوشابه، چیپس و پفک. بعضی غذاها باید کمتر مصرف شوند و با این حجمی که امروزه مصرف می¬شود مضر است. برنج بدون سبوس، انواع روغن¬ها، نان سفید، شیرینی¬ها، سیب زمینی. بهترین غذاها آنهایی است که کاملاً طبیعی درست شده باشند از آن جمله است: نان گندم کامل مثل سنگگ و نان جو، برنج قهوه¬ای سبوس دار، روغن زیتون و کنجد و حیوانی به شروطی جوانه حبوبات و غلات میوه¬ها و سبزی¬های تازه فصل، لبنیات همراه با مصلح آنها و گوشت گوسفند و بوقلمون به میزان کم، استفاده از علم مصلحات غذایی در بسیاری از موارد کمک کننده است. مصلح ماده¬ای است که مضرات احتمالی غذا را می¬گیرد و آن غذا یا دارو را به مقصد می¬رساند. زیره و زعفران برای برنج، زنیان و پونه و آویشن برای ماست، سیاه دانه و گردو برای پنیر، گل سرخ برای دوغ، سیاه دانه و کنجد برای نان، آویشن برای عدسی، گلپر برای انار، گلاب و عسل برای شیر. غذاهایی هستند که تأکید ویژه¬ای به مصرف روزانه¬ی آنها البته با حجم کم در پزشکی ایرانی و اسلامی شده است. انجیر، زیتون، بادام درختی، عسل، کشمش، نخودچی، شیره¬ی انگور، خرما در بعضی از مناطق، سبزی¬های تازه.