Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/askanswer/domains/askanswer.ir/public_html/qa-include/qa-db.php on line 66  ناباروری در مردان - Askanswer مرکز مشاوره سلامت ایران(هفت سیب)
  •  
    • ۷,۳۸۶ پرسش
    • ۵,۰۶۳ پاسخ
    • ۴۴۰ نظر
    • ۲۳۱,۲۴۷ کاربر
  •  

لیست برچسب‌ها

بارداري پریود آلت-تناسلی رابطه-جنسی عادت-ماهانه خودارضایی نزدیکی خارش برنامه-درمانگاه-پوست-و-مو جوش موهای قاعدگی ریزش-مو پرده-بکارت شیرخوار ادرار رشد-نوزاد جنین در و ناباروری حساسیت - لکه-پوستی وزن پوست تیروئید افسرده واژن دیابتی پستان لکه-بینی موی-زائد سلامت-جنسی طول-آلت-تناسلی قلبي رحمی درد-بیضه اختلال-نعوظ سونوگرافی از انزال-زودرس استرس تخمدان تکرر-ادرار کیست-تخمدان پریود-نامنظم جلوگیری سرفه جوش-صورت زناشویی منی جلوگیری-از-بارداری جنسي سوزش-ادرار قرص-ال-دی لاغری تیرویید برنامه-مادر-کودک-تندرستی خونریزی-رحمی عرق-کردن سرطانی سقط نوزاد خشکی-پوست چاقی عوارض-دارو خلط اضطراب ورزشی فشار-خون قد بلوغ مقاربت معده جای-جوش مثانه داروهاي کاهش-وزن زخم تهوع واریکوسل های کم-کاری-تیروئید اختلالات-اضطرابی ناباروری-مردان پروستات مقعد خونی رژیم-غذایی تپش-قلب آزمایش چین-و-چروک ترشحات-واژن زگیل-تناسلی مایع-منی اسپرم افزایش-وزن دور-چشم صرع

ناباروری در مردان

+2 امتیاز
سلام

آیا نا باروری در مردان هم درمان دارد واصلا علت ناباروری در مردان چیست و روشهای درمان آن را برایم توضیح دهید با تشکر
پرسش ۰۹/بهمن/۱۳۹۲ ۱۴:۴۳:۴۰ در مردان از پروانه (13,920 امتیاز)

1 پاسخ

0 امتیاز

بسیاری از موارد ناباروری قابل پیشگیری هستند. هزینه تشخیص و درمان ناباروی بسیار زیاد و برعهده سیستمهای بهداشتی و درمانی یک کشور است. عدم استفاده از سیگار و تنباکو، الکل، کافئین، جلوگیری از استرس، دوری از چاقی و استرس های روانی ازروش های پیشگیری از ناباروری در مردان هستند.

میزان شیوع ناباروری در جوامع مختلف کاملا متفاوت است، دلیل آن تفاوت در امکانات بهداشتی درمانی و تفاوت در سلامت جامعه است. بسیاری از موارد ناباروری اکتسابی هستند و در طول زندگی ایجاد می شوند. بسیاری از موارد ناباروری قابل پیشگیری هستند. هزینه تشخیص و درمان ناباروی بسیار زیاد و برعهده سیستم های بهداشتی و درمانی یک کشور است؛ بنابراین با افزایش آگاهی مردم و سلامت جامعه و با انجام اقدامات پیشگیری کننده از ناباروری می توان به سه موفقیت عمده دست پیدا کرد:
• از میزان ناباروری در جامعه کاست.
• از تبعات اجتماعی و خانوادگی ناباروری مثل طلاق جلوگیری کرد.
• به مقدار زیادی از اتلاف هزینه های بهداشتی- درمانی جلوگیری کرده و می توان بودجه مربوطه را در موارد دیگر مثل درمان کودکان سرطانی استفاده نمود.
اقدامات پیشگیری کننده از ناباروری در مردان شامل یک عده اقدامات است که عمده ترین آن ها به اختصار در پائین آورده می شوند:
• استفاده از تنباکو: تنباکو در اشکال مختلف مورد استفاده قرار می گیرد که شایعترین آن به شکل کشیدن سیگار است و متاسفانه اخیرا نوع قلیان آن نیز در جامعه رواج پیدا کرده است. مضرات کشیدن سیگار از دهه 1950 رفته رفته شناخته شد و مشخص گردید که سیگار مسبب امراض مختلف و بسیار خطرناک می باشد. دود سیگار حاوی بیش از 3000 ترکیب مختلف است. کشیدن سیگار 30 درصد از قدرت باروری خانم ها می کاهد. در مردانی که سیگار می کشند، تعداد اسپرم آن ها 20 درصد کمتر از مردان غیرسیگاری است. تعداد طبیعی اسپرم 20 میلیون در یک میلی لیتر مایع منی است. شما مردی را تصور کنید که اخیرا ازدواج کرده و دارای 22 میلیون اسپرم در یک میلی لیتر مایع منی می باشد. وی در سال اول پس از ازدواج صاحب یک فرزند می شود و یک سال بعد شروع به کشیدن سیگار می کند. وقتی فرزند اول 7 ساله است می خواهد صاحب فرزند دوم شود ولی نمی تواند. در آزمایش مسخص می شود که تعداد اسپرمهای این مرد به 12 میلیون در میلی لیتر کاهش یافته است، علت آن کشیدن سیگار است که در طول زمان سبب ناباروری ثانویه گردیده است.
• چاقی: اثر نامطلوب چاقی در زنان قبلا به خوبی شناخته شده بود ولی اخیرا مشخص شده است که چاقی بر روی باروری مردان نیز اثر نامطلوب دارد. اگر هر دو زوج چاق باشند، اثرات مضر چاقی جمع شده و خطر ناباروری افزایش می یابد. چاقی سبب اختلال در هورمون های جنسی می شود. در بافت چربی تستوسترون (هورمون مردانه) تبدیل به استروژن (هورمون زنانه) می شود. هر قدر بافت چربی بیشتر باشد میزان هورمون زنانه بیشتر می شود. هورمون استروژن اثر مهاری قوی بر روی غده هیپوفیز داشته و سبب می شود که تولید اسپرم در بیضه ها مختل شود.
• مصرف الکل: مصرف الکل سیستم غدد درون ریز را مختل می کند. میزان هورمون تستوسترون خون تا ساعت ها پس از مصرف الکل پائین باقی می ماند. افرادی که الکلی مزمن هستند همیشه میزان تستوسترون خون آن ها پائین است. عوارض تستوسترون پائین عبارتند از: کاهش میل جنسی، اختلال نعوظ، بزرگ شدن سینه ها، کوچک شدن بیضه ها، کاهش تعداد اسپرم و ناباروری
در مردان الکلی میزان استروژن خون نیز افزایش می یابد که علت آن فعال شدن آنزیم آروماتاز است و سبب تبدیل تستوسترون به استروژن می شود؛ بنابراین یک مرد چاق و سیگاری که الکل نیز مصرف می کند و به علت ناباروری مراجعه کرده است، کافی است وزن خود را کم کرده و از کشیدن سیگار و مصرف الکل خودداری کند.
• مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین: کافئین در قهوه، چای، شکلات و بعضی دیگر از نوشیدنی ها یافت می شود. متاسفانه کافئین به شکل قرص نیز جهت سومصرف به فروش می رسد. کافئین به راحتی از غشا سلولی عبور کرده و در سرتاسر بدن پخش می شود و حتی می توان آن را در مایع منی پیدا کرد. هر قدر میزان مصرف کافئین بیشتر باشد آسیب به کیفیت اسپرم بیشتر است. البته مقادیر زیاد کافئین اثر سو بر روی قدرت باروری دارد.
• سبک زندگی: بیضه ها برای تولید طبیعی اسپرم باید در یک محیط خنک باشند. عدم تحرک و نشستن به مدت طولانی سبب افزایش درجه حرارت بیضه ها و آسیب به تولید اسپرم می شود؛ همچنین مردانی که از جکوزی به مدت طولانی استفاده می کنند، ممکن است مبتلا به آسیب به قدرت باروری شوند. مشاغلی که با گرما سروکار دارند، مثل نانوائی، آهنگری، کوره پزخانه و مسافرکشی ساعت های طولانی در فصل گرما سبب آسیب به تولید اسپرم طبیعی می شوند. در مردانی که 8 ساعت در روز در حالت نشسته هستند، میزان درجه حرارت بیضه ها هفت دهم درجه افزایش می یابد که کافی برای آسیب زدن به فرایند تولید اسپرم می باشد.
• استرس های روانی: واکنش ما بین محیط و انسان سبب استرس می شود که بسیاری از فرایندهای بیولوژیک انسان از جمله سیستم تولیدمثل او را تحت تاثیر قرار می دهد. استرس های شدید و طولانی مدت حتی سبب مرگ در حیوانات شده است. استرس شدید و یا خفیف ولی طولانی مدت سبب کاهش تعداد و حرکت اسپرم می شود. استرس سبب مهار تولید تستوسترون و مداخله در فرایند تولید اسپرم می گردد.
• جلوگیری از بارداری: روش های ساده برای جلوگیری از حاملگی در خانم ها سبب شده است که سن بچه دارشدن هم در خانم ها و هم در آقایان افزایش یابد. با بالا رفتن سن از قدرت باروری هم در مرد و هم در زن کاسته می شود.
• مواجهه شغلی با مواد سمی: یک عده افراد دارای مشاغلی هستند که آن ها را در معرض مواد زیان بار برای باروری قرار می دهد. مواد سمی برای دستگاه باروری عبارتند از: اشعه ایکس، سموم گیاهی، کادمیوم، سرب، منگنز، جیوه، دی اکسید کربن، اتیلن گلایکول، میکروویو، رادار و بسیاری از موارد دیگر.
موارد مضر بر قدرت باروری مرد بسیار زیاد هستند در این نوشتار فقط به موارد عملی اشاره شد که توسط خود بیماران قابل انجام هستند. به یاد داشته باشیم که بسیاری از موارد ناباروری ناشی ار موارد فوق الذکر بوده و قابل پیشگیری می باشند. انجام این اقدامات ساده اثرات شگرفی در بهبود کیفیت باروری مرد دارد.
به طور خلاصه اقدامات پیشگیری کننده از ناباروری مردان عبارتند از:
• از کشیدن سیگار و مصرف الکل خودداری کنید.
• از مصرف بیش از حد کافئین اجتناب کنید.
• اگر وزن شما زیاد است آن را کاهش دهید.
• از مواجهه با گرمای بیش از حد خودداری کنید.
• از بی حرکتی طولانی مدت اجتناب کنید.
• به موادی که در شغل خود با آن سروکار دارید توجه کنید.
• بچه دارشدن را به سن بالاتر از 30 سالگی موکول نکنید.
• از استرس های خود بکاهید.

 

پاسخ در ۰۹/بهمن/۱۳۹۲ ۱۴:۴۴:۲۳ از دکتر وب گرد (48,940 امتیاز)

پرسش‌های مرتبط

+1 امتیاز
1 پاسخ
پرسش ۲۴/بهمن/۱۳۹۳ ۲۰:۲۳:۳۹ در مردان از soodeh (2,350 امتیاز)
+3 امتیاز
1 پاسخ
پرسش ۰۹/بهمن/۱۳۹۲ ۲۲:۳۶:۵۲ در مردان از پروانه (13,920 امتیاز)
+3 امتیاز
1 پاسخ
+3 امتیاز
1 پاسخ
+3 امتیاز
1 پاسخ
???????
...