: ببینید ما همیشه می گوییم 30% چربی ای که می تواند تامین کننده انرژی مان باشد در روز ، یک سومش یا کمتر از 10 درصدش و شاید بهتر این باشد که کمتر از 7% اش از چربی اشباع بیاید که اگر گوشت می خوریم یا تخم مرغ داریم از آن کانال داریم این را می گیریم. حالا اگر حبوبات مصرف بکنیم خوب قاعدتا پس منبع پروتئین ما یک مقداری آمده پایین تر و چربی اشباع هم از این کانال نداریم. پس می شود در این صورت آن 7-10% چربی اشباع را از منابع دیگری تامین بکنیم حالا چون این کار را نمی کنیم و منبع اغلبمان در حقیقت برای پروتئین، پروتئین حیوانی است که اتفاقا پروتئین خوب و ملوبی هم هست. در این صورت دیگر ما بقیه چربی را باید از چه استفاده بکنیم؟ از چربی های غیر اشباع. چربی های غیر اشباع همین چربی هایی است که مردم به روغن گیاهی می شناسند. روغن نباتی. وقتی روغن نباتی می گوییم گاهی اوقات آن ذهنیت غلط قبلا روی روغن نباتی جامد می آمد. آن روغن نباتی جامد خوب نیست، بد است. به دلیل هیدروژنه شدنش که طعم و مزه بهتری داشته باشد و شباهت پیدا بکند به آن روغن قبلی ای که می خوردیم، روغن حیوانی، و برای اینکه طعم بهتر بشود، طولانی تر بشود در انبار ها نگه داشت، هیدروژنه می کردیم. به لحاظ فرهنگی هم که ما فکر می کردیم روغن حیوانی بهتر است، می رفتیم سراغ آن. این گیاهی را می آمدند کاری می کردند که ظاهر آن را پیدا بکند. خود این که ظاهرش را درست می کردیم، باطنش خراب میشد. خوب پس ما آمدیم می گوییم خوب حالا با کلی تبلیغات و کلی صحبت توانستیم مردم را قانع بکنیم که بروید سراغ روغن گیاهی. روغن همین گیاهی مایع در حقیقت. حالا در این روغن های گیاهی مایع، عمدتا این دو شاخه می شود. یا می گوییم روغن های گیاهی غیر اشباع چند زنجیره است در حقیقت. چند زنجیره با تک اشباعی . تک غیر اشباع، یا چند غیر اشباع. این جوری هم نخواهم اگر بحث بکنم بخواهم ساده بکنم یا نمودش را توی روغن زیتون می بینید که به عنوان آن غیر اشباع به اصطلاح که یک زنجیره اش در حقیقت یک غیر اشباع دارد که این خوب است یا می رویم تقریبا می توانیم بقیه ی گیاهی ها را بگذاریم توی یک گروه دیگری. حالا آن ها چیند؟ همین روغن ذرتی که می خوریم. آفتاب گردانی که می خوریم، کلزایی که در حقیقت می خوریم. کانولای؟ می خوریم. و اینجوری هم نیست که این ها الزاما یا همه اش فقط از یک نوع باشد، یعنی ممکن است آن هم به نوعی مثلاً روغن کلزا که می خوریم هر دو را در حقیقت دارد اما مقدار کدامیکی کمتر یا بیشتر. تا همینجا همه چیز خوب است ولی مشکلی که وجود دارد ما توی این روغن های گیاهی ، یک روغن گیاهی بد داشتیم. که این دقیقا همان نقش چربی اشباع را بازی می کند. و آن روغن گیاهی بد کدام است؟ همان روغن پالم. حالا از بد روزگار این است که این قیمتش هم خیلی ارزان بوده است. شاید به دلیل اینکه جایی مصرف نمی کردند می دانستند روغن بدی است خوب بازار خوبی نداشته است. حالا ما چه اشتباهی صورت دادیم. قانونا می توانستیم روغن های گیاهی.. مثلاً شما توی این روغنی که برای سرخ کردن مصرف می کنید، روغن های جامد ، برای سرخ کردن یا همین روغن های حیوانی، اگر سرخ بشوند.. این ها چون اشباع شده هستند، آن زنجیره دوتایی نیست که در اثر حرارت زیاد بشکند، اینجا آن حالت سرطان زایی پیدا نمی کنند. اما مقدار کل که باید کم باشد. حالا آمدند در روغن های گیاهی مخصوص سرغ کردن، از این روغن پالم هم تا حدی تویش زده اند. تا اینجا هم بالاخره ما می توانیم بگوییم بالاخره شاید کسی که می خواسته این را مصرف کند با این دید بوده است که گفته ما نمی خواهیم سرطان زایی به وجود بیاد، یک ذره از این روغن پالم هم اینجا اضافه کنیم. تا اینجا می توانیم شاید بالاخره یک جوری توجیه بکنیم. اما توی این لبنیاتی که ما داریم می خوریم، که قرار نیست جوش بیاوریم این لبنیات پاستوریزه را!