پیروی از رژیم های غذایی سرشار از امگا 3 ،خطر ابتلا به بیماری اسکلوروز جانبی آمیوتروفیک یا ای ال اس را کاهش می دهد . مصرف ماهی ، خشکبار ، برخی انواع سبزیجات و سایر مواد غذایی حاوی اسید های چرب و امگا 3 در کاهش خطر ابتلا به این بیماری و بهبود علائم آن موثر است . مواد خوراکی حاوی اسید های چرب اشباع نشده ی امگا 3 می تواند در کنترل التهاب و استرس ، اکسیداتیو که از مشخصه های این بیماری به حساب می آیند موثر باشد . بیماری اسکلوروز جانبی آمیوتروفیک یک عارضه ی پیش رونده ی عصبی است که ماهیچه ها رو تحلیل می برد تا جایی که فرد دچار معلولیت کامل می شود و در نهایت به مرگ زودرس می انجامد . افرادی که از میزان بیشتری اسید های چرب اشباع نشده ی امگا 3 مصرف می کنند می توانند از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرده یا پیشرفت آن را به تاخیر بیاندازند .