از آنتی اکسیدان ها که در منابع مختلفی غذا ها یافت می شود آنتی اکسیدان ها با کاهش رادیکال های آزاد در بدن در پیشگیری از انواع سرطان ها مهمی دارند اما فعالیت بیش از حد یا مغادیر بیش از اندازه آن ها می تواند به بدن آسیب برساند و بافت های مختلف بدن را تخریب نماید آنتی اکسیدان ها به طور طبیعی از فعالیت بیش از حد آنها جلوگیری می کند مواد آنتی اکسیدان شامل سلنیم ؟؟؟ ویتامین ای و ویتامین سی هستند که مانع آسیب سلول ها و بافت ها می شوند و می توانند از بروز تغییرات سلول های بدخیم جلوگیری نمایند رژیم غذایی غنی از فیبر در کاهش خطر سرطان ها به خصوص سرطان روده نقش دارد رژیم های گیاهی کم کالری پر فیبر غنی از حبوبات و غلات کامل و سبزی ها و میوه ها خطر بروز سرطان ها را کاهش می دهد فیبر ها با افزایش سرعت انتقال مواد غذایی از روده بزرگ باعث می شوند باکتری های روده فرصت کمتری برای تولید مواد سرطان زا از آنها داشته باشند همچنین دیواره روده برای مدت طولانی سرطان زا قرار نگیرد احتمال داده می شود که فیبر مواد غذایی ترکیب شیمیایی مواد تولید شده توسط باکتری های روده را تغییر داده و خاصیت سرطان زایی آن ها را کاهش دهد فیبر ها ترکیباتی هستند که در دیواره سلول گیاهان مثل سبزی ها و میوه ها سبوس غلات کامل حبوبات و مغز ها یافت می شوند با دریافت کافی و متناسبی از گروه غلات میوه ها و سبزی ها می توان از بروز بسیاری از سرطان ها پیشگیری کرد توصیه می شود روزانه 400 گرم یا 5 بار در روز میوه ها و سبزی ها مصرف شوند سبزی های خانواده کلم و گل کلم حاوی ترکیبات غیر مغذی هستند که آنزیم هی دارای توانایی تخریب مواد سرطان زا را فعال می کنند پیاز،سیر و تره خصوصا هنگامیکه خام خورده می شوند که در کاهش خطر سرطان معده موثر اند مواد سولفوری موجود در این غذاها با آنزیم های موثر در بروز سرطان برخورد کرده و ساخت مواد سرطان زا را متوقف می نماید هویج،گوجه فرنگی و مرکبات حاوی اسید فنولیک می باشند و از سرطان کولون با ممانعت از آزاد شدن مواد سرطان زا پیشگیری می نماید دانه های سویا و مشتقات سویا با ممانعت از عملکرد استروژن ها از بروز سرطان سینه ممانعت می کند توت فرنگی،تمشک،انگور و سیب حاوی اسید الاگیک هستند که می تواند برخی رادیکال های آزاد خطرناک موجود در دود سیگار را خنثی نمایند پیاز،چای سبز،انگور و مرکبات سرشار از ؟؟؟ هستند که می توانند تغییرات بدخیم سلول ها را متوقف کرده و مواد عامل سرطان را بلوک کنند غذاهای دریایی و روغن ماهی به علت داشتن اسید های چرب امگا3 سلنیوم روی و ویتامین ای در پیشگیری از بسیاری سرطان ها به خصوص سرطان سینه و روده نقش مهمی دارند