فراموش نکنیم حتی سموم کشاورزی می توانند آلودگی شیمیایی ایجاد بکنند. سفیدکننده ها ، لوله بازکن ها، جوهر نمک ، پودر ماشین لباسشویی ، گاز پاک کن ها و مایع ظرف شویی همگی جزء مواد شیمیایی هستند که برای چشم آسیب رسان هستند. همچنین سموم آفت کش هم از انواع آلاینده هایی هستند که می توانند برای شخصی که آن را در محیط کار استفاده می کند ، کشنده باشد.
جهان پیرامون ما از مواد شیمیایی ساخته شده است : عناصر ، ترکیبات شیمیایی و یا ترکیبات پیچیده تری که از چند ترکیب ساخته شده اند. همه این مواد می توانند با انسان سه نسبت داشته باشند : مفید ، مضر و یا نسبت خاصی با حیات ما نداشته باشند. اگر ماده شیمیایی برای ما فوایدی دارد مثل شوینده ها، مواد ضد عفونی کننده و ... اما در عین حال مخاطراتی هم دارد به نحوی استفاده کنیم که به ما آسیبی وارد نکند. این پدیده در لایه های مختلف است ، مثلا در حوزه صنعت ما آزبست را داریم که به وسیله آن نوعی آجر نسوز و ترکیبات ساختمانی را تهیه می کنند که مشخص شده این ماده می تواند سرطان زا باشد که از به کاربردن آن اجتناب می کنند. در حوزه صنایع غذایی ، به سوسیس و کالباس برای نگهداری طولانی مدت آن نیتریت اضافه می شود که کشنده نیست اما سرطان زا ست، اما خوشبختانه در کشور ما میزان نیتریت اضافه شده را به حداقل رسانده اند. بنابراین توصیه کلی این است که برای پیشگیری از مسمومیت با مواد شیمیایی ، از مواد غذایی طبیعی تر استفاده بکنیم . اگر می توانید از گوشت های قرمز و گوشت های صنعتی استفاده نکنید. از ماهی و موادی که به بدن ایمنی بهتری می دهند استفاده کنید. و توان مقابله را با هر نوع مسمومیت خصوصا مواد شیمیایی افزایش می دهد. اگر شرایط زندگی ایجاب می کند که گاهی از فست فود استفاده کنیم ، سعی کنیم غذا های سالم تر را انتخاب کنیم