نوع تغذیه مادر پیش از دوران حاملگی تاثیر ماندگار بر DNA فرزند دارد. تغییرات آب و هوایی فصلی به تغییرات بزرگی در نوع رژیم غذایی در فصل بارونی یا خشک منجر می شود. نوع تغذیه مادر انرژی ماندگار بر ژن های تمام سلول های بدن کودک دارد. میزان تغذیه ی پیش از بارداری مادران و ژن های آنان به مراتب از تاثیر تغذیه در هنگام بارداری بیش تر است. مواد غذایی موجب بروز تغییرات شیمیایی در مجموعه ژن ها می شود که برخی از آنان تا پایان عمر در بدن کودکان باقی می مانند. بدین ترتیب سلامتی کودک حتی پیش از تشکیل جنین در رحم مادران تعیین می شود.
تغذیه مادر در تمام طول زندگی فرزندان بر سلامتی شان تاثیر گذار است، این نخستین تحقیق است که تاثیر تغذیه را روی تغییرات ژنتیکی فرزندان مورد بررسی قرار می دهد. تغذیه بیش از بارداری مادران به مراتب تاثیر بیش تری روی مجموعه ی ژن های فرزندان می گذارد تا تغذیه ماردان به هنگام بارداری، پس باید به این نکته دقت داشته باشند و توصیه شده که خانم ها پیش از این که تصمیم برای بارداری داشته باشند بایستی یک بررسی انجام بدهند و مجموعه ی کمبود های تغذیه ای بدنی شان بررسی شود و این کمبود های تغذیه ای جبران شود. خصوصا در مورد اسید فولیک و ویتامین های گروه ب تاکید زیادی صورت گرفته که این کمبود ها جبران شود تا سلامت جنین تضمین بیش تری شود.