رژیم غذایی غنی از پتاسیم خطر بروز سکته مغزی در زنان مسن را تا حد زیادی کاهش می دهد زنانی که بیشترین میزان پتاسیم را مصرف کرده بودند نسبت به گروه دیگر تا 12 درصد کمتر به سکته مغزی ناشی از عوامل مختلف مبتلا شده بودند. پتاسیم ماده مغذی حائز اهمیتی در رژیم غذایی است و می تواند به پیشگیری از فشار خون بالا که خود عاملی برای بروز سکته مغزی و بیماری های قلبی است کمک کند.
همان طور که در طبیعت عناصر مختلف وجود دارند.بیش از صد و خرده ای عنصر وجود دارد و در بدن ما هم همین عناصر سازنده وجود ما هستند نسبت های متفاوتی دارند.جالب است که پتاسیم در هسته زمین و پوسته زمین بیش از 2 درصد غلظت دارد ولی چون خیلی ناپایدار است و سریع اکسید می شود خیلی به صورت طبیعی پیدا نمی شود به صورت ترکیبات وجود دارد ولی در بدن ما به صورت ذخیره خیلی مهمی درون سلول ها وجود دارد یعنی 98 درصد پتاسیمی که در بدن ما است در سلول ها محبوس است و 2 درصد آن در گردش خون ما در جریان است. این ذخیره و آن 2 درصد در گردش کمک می کنند که ما به وسیله پتاسیم و میزان غلظت آن دو طرف غشای سلولی خیلی فرآیند ها را در بدن به صورت هوشمندانه تنظیم کنیم. فرآیند انتقال پیام های عصبی، بحث در واقع فشار خون و فعالیت سلول های قلبی این ها PH همه با پتاسیم تنظیم می شود اگر بخواهیم فهرست وار بگوییم تنظیم و اسیدیته بدن هم در اثر تنظیم با به اصطلاح پتاسیم تنظیم می شود. تعادل آب در بدن با پتاسیم تنظیم می شود. رشد طبیعی عضلات و عملکرد مغز و اعصاب، فشار خون و قلب را هم که گفتیم. آن چه که در تصویر راجب به سکته مغزی می بینید که شما در خبر هم به آن اشاره کردید مربوط به این است که یک نقطه ای از مغز به صورت به اصطلاح انسدادی یک لخته ای جلوی خون رسانی را می گیرد این نوعی از سکته را ایجاد می کند که با کاهش در واقع خون رسانی به بافت های منتهی به آن در واقع رگ ایجاد می شود. آن بافت های عصبی از بین می روند و در طول زمان ممکن است یک فلج یا نشانه هایی هم دیده شود که البته در سکته های مغزی خیلی وقت ها نیمکره مقابل مغزی آن فعالیت ها را به عهده می گیرد اما مهم این است که بدانیم اگر بخواهیم جریان خون سالمی داشته باشیم، رگ های سالمی داشته باشیم و کلیه فرآیند های بدنمان درست سرجای PH خودش اداره شود و تنظیمو همه این ها که گفتیم به همه مواد غذایی بایستی توجه داشته باشیم.موز منبع غنی پتاسیم است ولی پتاسیم در همه مواد غذایی است یعنی علاوه بر موز و اسفناج که همیشه مثال می زنند موز، گوجه فرنگی و اسفناج را مثال می زنند در مواد غذایی دیگر هم وجود دارد. اگر پتاسیم به صورت منظم در بدن به اصطلاح مصرف شود و جایگاه خودش را داشته باشد ما وقتی اندازه گیری می کنیم و در خون مشکلی نداریم اما اگر بخواهد اختلالی ایجاد شود، میزان اش یکدفعه در بدن بالا برود در حدی خطرناک است که منجر به مرگ ناگهانی ممکن است شود. ریتم فعالیت عادی قلب را ممکن است که به هم بزند. بنابراین تنظیم پتاسیم خیلی مهم است. به نظرم می آید برای کنترل فشارخون علاوه بر پتاسیم که حالا خود به خود تنظیم می شود و در مواد غذایی گوناگون هم وجود دارد مخصوصا حالا در میوه ها و سبزی ها تمرکز داریم چون فواید دیگر هم دارد، فیبر دارد، آنتی اکسیدان هم دارد، جلوگیری از سرطان می کند بد نیست به آن نکات دیگری که در بروز فشارخون وجود دارد توجه کنیم. فشارخون به هر حال ترکیبی است از زمینه های مثل افزایش وزن و چاقی. آن کسی که اقزایش وزن و چاقی دارد زمینه فشار خون بیشتری دارد.
یعنی همین فضا که ما مثلا بتوانیم وزن مان را کاهش دهیم حدود 10 درصد اگر بتوانیم دریافت نمک را محدود کنیم قطعا می توانیم فشارخون را کاهش دهیم. تحرک را افزایش دهیم با ورزش الان ثابت شده است می تواند تا حد زیادی فشارخون را کنترل کرد منتها 3 تا 30دقیقه به صورت پیوسته در هفته بهتر است که برنامه ما باشد یا 5 تا 30دقیقه. سابقه خانوادگی را نمی توانیم خیلی تغییر دهیم. دیابت هم وجود دارد ولی بعضی چیزها هم است که باید از آن ها پرهیز کرد که در راس آن ها دخانیات و الکل است.