مصرف روزانه بیش از سه وعده میوه و سبزی تا 40% از وقوع سکته مغزی در افراد جلوگیری می کند. با بررسی رژیم غذایی بیش از 500 هزار فرد 40 تا 70 ساله مشاهده کردند، افرادی که بیش از بقیه از میوه و سبزیجات، به ویژه سبزیجات با برگ تیره استفاده می کردند با کمترین درصد وقوع سکته مغزی مواجه بوده اند. پیش از این نیز مصرف سبزیجات با برگ تیره برای پیشگیری از تصلب شرایین و بیماری های قلبی عروقی موثر شناخته شده بود.
سبزیجات با برگ تیره بسیار مفید و دارای خواص زیادی هستند. مانند: کرفس ، کاهو ، اسفناج ، کاسنی ، برگ چغندر ، بروکلی ، برگ شلغم ، برگ خردل . این نوع سبزیجات بسیار برای سلامت قلب مفیدند. در پیشگیری از ابتلا به سرطان های گوناگون، کنترل وزن ، تنظیم قند خون و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن موثرند. این سبزیجات حاوی پتاسیم اند که در تنظیم فشار خون و عملکرد سالم قلب نقش دارند. همچنین فولات موجود در این سبزیجات خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را کاهش می دهد. سبزیجات با برگ سبزتیره منبع خوبی از کاروتنوئید ها هستند که از رشد انواع سلول های سرطانی جلوگیری می کند. مانند سرطان سینه ، سرطان پوست ، سرطان معده و ریه . رنگدانه های موجود در این سبزیجات علاوه بر اثر ضد سرطانی ، نقش حفاظتی در برابر بیماری های چشم به خصوص آب مروارید ایفا می کنند. از ویژگی های کلی سبزیجات وجود فیبر در آن هاست که باعث پیشگیری از سرطان روده بزرگ می شود. مواد فیبری باعث تسریع حرکت غذا در دستگاه گوارش می شوند. سرعت تخلیه روده را افزایش می دهند. به رشد باکتری های مفید روده کمک می کنند. باعث جذب اسیدهای صفراوی می شوند. در بین سبزی ها شاهی دارای بیشترین اثر ضد سرطانی است. هم خانواده های این سبزی عبارتند از : اسفناج ، کاهو و کلم . این سبزی ها خطر سرطان روده بزرگ و سرطان سینه را تا 40% کاهش می دهند. سازمان بهداشت جهانی نیز توصیه کرده است، یک ظرف پر از سبزیجات در هر وعده غذایی برای هر شخص باید در نظر گرفته شود. افزودن یک واحد از این سبزیجات به برنامه غذایی، 11% بیماری های قلبی و 9% خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد .