Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/askanswer/domains/askanswer.ir/public_html/qa-include/qa-db.php on line 66  عوامل ابتلا به سرطان سینه - Askanswer مرکز مشاوره سلامت ایران(هفت سیب)
  •  
    • ۷,۳۸۶ پرسش
    • ۵,۰۶۳ پاسخ
    • ۴۴۰ نظر
    • ۲۳۱,۰۴۳ کاربر
  •  

لیست برچسب‌ها

بارداري پریود آلت-تناسلی رابطه-جنسی عادت-ماهانه خودارضایی نزدیکی خارش برنامه-درمانگاه-پوست-و-مو جوش موهای قاعدگی ریزش-مو پرده-بکارت شیرخوار ادرار رشد-نوزاد جنین در و ناباروری حساسیت - لکه-پوستی وزن پوست تیروئید افسرده واژن دیابتی پستان لکه-بینی موی-زائد سلامت-جنسی طول-آلت-تناسلی قلبي رحمی درد-بیضه اختلال-نعوظ سونوگرافی از انزال-زودرس استرس تخمدان تکرر-ادرار کیست-تخمدان پریود-نامنظم جلوگیری سرفه جوش-صورت زناشویی منی جلوگیری-از-بارداری جنسي سوزش-ادرار قرص-ال-دی لاغری تیرویید برنامه-مادر-کودک-تندرستی خونریزی-رحمی عرق-کردن سرطانی سقط نوزاد خشکی-پوست چاقی عوارض-دارو خلط اضطراب ورزشی فشار-خون قد بلوغ مقاربت معده جای-جوش مثانه داروهاي کاهش-وزن زخم تهوع واریکوسل های کم-کاری-تیروئید اختلالات-اضطرابی ناباروری-مردان پروستات مقعد خونی رژیم-غذایی تپش-قلب آزمایش چین-و-چروک ترشحات-واژن زگیل-تناسلی مایع-منی اسپرم افزایش-وزن دور-چشم صرع

عوامل ابتلا به سرطان سینه

+7 امتیاز
خسته نباشید

لطفا با توجه به بالا بودن درصد افراد مبتلا به سرطان سینه عوامل ابتلا به این بیماری فراگیر را برایم توضیح دهید
پرسش ۰۶/بهمن/۱۳۹۲ ۱۶:۵۸:۲۲ در خون و سرطان از کوروش هندسی (2,740 امتیاز)

1 پاسخ

+1 امتیاز
طبقه بندی سرطان سینه:
نوع سرطان سینه و درجه افتراق آن در پیش آگهی بیماری خیلی موثر است. طبقه بندی سرطان سینه بر اساس نتایج پاتولوژی است. بعضی سرطان ها خیلی بدخیم تر از سرطان های دیگر هستند. درجه افتراق سلولی نیز مهم است. اگر درجه افتراق یک باشد، سرطان سیر خیلی خوبی خواهد داشت هر قدر درجه افتراق بیشتر باشد، سرطان سیر بدتری خواهد داشت. درجه افتراق را معمولا از یک تا 4 مشخص می کنند. سرطان سینه با درجه افتراق 4 بدترین نوع است.

گیرنده های هورمونی:
در بدن انسان برای اینکه هورمون ها بتوانند اثرات خود را اعمال کنند باید بر روی گیرنده خود بنشینند. این گیرنده ها در سطح سلول های مختلف قرار دارند. سه تا از این گیرنده های مهم در خانم ها گیرنده های استروژن، پروژسترون و HRE2 است. اگر در خانم مبتلا به سرطان سینه گیرنده استروژن مثبت باشد، یعنی سلول های سرطان سینه بر روی خود دارای گیرنده استروژن باشند، این نوع سرطان برای رشد وابسته به هورمون استروژن خواهد بود. بنابراین می توان دارویی داد که این گیرنده ها را مهار کند (مثل تاموکسیفن) و با مهار این گیرنده ها دیگر هورمون استروژن نمی تواند اثرات خود را اعمال کند و رشد سرطان متوقف یا کند می شود. این است که پیش آگهی سرطان های سینه با گیرنده استروژن مثبت بهتر است. در بیمارانیکه گیرنده HRE2 مثبت است پیش آگهی بدتر است و سیر این بیماران سریع است ولی اخیرا توانسته اند با تجویز داروی بخصوصی بنام Trastuzumab همراه با شیمی درمانی پیش آگهی این بیماران را نیز قدری بهبود بخشند.

روش های پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه:
با انجام اقدامات زیر می توان از میزان ابتلا به سرطان سینه کاست. این میزان کاهش در آمریکا 42 درصد بوده است:
• وزن مناسب
• عدم مصرف زیاد الکل
• فعالیت فیزیکی
• شیر دادن به فرزند خود
• یک عده پیشنهاد می کنند که اگر خانمی برای ژن های BRCA1 و BRCA2 مثبت است به عنوان یک عمل پیشگیرانه در وی هر دو سینه با عمل جراحی خارج شوند.

غربالگری برای سرطان سینه
غربالگری عبارت از این است که در جامعه اقداماتی انجام می دهند تا یک بیماری به موقع تشخیص داده شود. انجام اقدامات غربالگری برای یک بیماری خاص نیاز به بررسی های دقیق دارد و این دانشمندان هستند که مشخص می کنند که کدام بیماری و به چه روشی نیاز به غربالگری دارد. غربالگری برای سرطان سینه عبارت از این است که در یک خانم به ظاهر سالم اقداماتی برای تشخیص زودرس سرطان سینه انجام می شوند. برای غربالگری سرطان سینه اقدامات زیر توصیه می شود:
• معاینه دوره ای توسط پزشک
• آموزش به خود فرد و معاینه دوره ای توسط خود فرد. بررسی ها نشان می دهند که دو روش فوق اقدامات مفید برای غربالگری سرطان سینه نیستند. چون توده باید به اندازه کافی بزرگ شود تا قابل لمس باشد و وقتی توده قابل لمس است سال ها از ایجاد آن گذشته است.
• ماموگرافی: در این روش از اشعه ایکس برای تشخیص سرطان سینه استفاده می شود. در علم پزشکی چند نوع مطالعه دارای ارزش زیادی هستند از جمله مطالعاتی که توسط Cochrane Collaboration انجام می شوند. در یک بررسی توسط این نهاد مشخص شد که ماموگرافی نتوانسته است از مرگ و میر ناشی از سرطان سینه بکاهد، در عوض 30 درصد منجر به تشخیص های زیادی و درمان های اضافی شده است. بنابراین نمی توان گفت که آیا ماموگرافی مفید است یا مضر. ولی معمولا هر کشوری توصیه های خاص خودش را دارد مثلا در آمریکا نهاد U.S. Preventive Services Task Force توصیه می کند که خانم های 74-50 ساله هر 2 سال ماموگرافی شوند. در اروپا نهاد European Cancer Observatory توصیه می کند که خانم های 69-50 ساله هر 3-2 سال ماموگرافی شوند. در مورد ارزش ماموگرافی در غربالگری سرطان سینه در مقاله دیگری به تفصیل توضیح داده شده است.

درمان سرطان سینه:
درمان سرطان سینه بستگی به وسعت توسعه آن در هنگام تشخیص دارد. معمولا ابتدا بیمار جراحی می شود و بدنبال آن شیمی درمانی یا هورمون درمانی و یا هر دو انجام می شوند.
جراحی: جراحی های استاندارد سرطان سینه عبارتند از :
• برداشتن کل سینه
• برداشتن یک ربع از سینه که توده در آن قرار دارد.
• فقط برداشتن خود توده
هورمون درمانی: اگر بررسی ها نشان دهند که گیرنده استروژن مثبت است از روش های هورمون درمانی نیز استفاده می شود. معمولا هورمون درمانی برای خانم های قبل از سن یائسگی متفاوت از خانم های یائسه است.
شیمی درمانی: شیمی درمانی معمولا برای مراحل پیشرفته بیماری بکار می رود بخصوص وقتی که گیرنده استروژن منفی باشد.
پرتودرمانی: آن معمولا پس از جراحی انجام می شود تا اگر سلول سرطانی باقیمانده است آن ها را از بین ببرد. پرتودرمانی میزان عود بیماری را 66-50 درصد کم می کند.

پیش آگهی
پیش آگهی این بیماران (چند سال زنده می مانند، چند سال بدون عود زنده می مانند و میزان عود بیماری) به موارد زیادی بستگی دارد. مهمترین آن ها مرحله بیماری یا میزان انتشار بیماری به خارج از سینه است. بعنوان مثال وقتی غدد لنفاوی زیر بغل گرفتار می شوند، پیش آگهی بد است. حتی تعداد غدد لنفاوی گرفتار نیز مهم است. نوع گیرنده (مثبت یا منفی) نیز مهم است. اگر سرطان سینه برای اولین بار در خانمی قبل از یائسه شدن تشخیص داده شود بدتر از سرطان سینه ای است که در خانم های یائسه تشخیص داده می شود.
پاسخ در ۰۶/بهمن/۱۳۹۲ ۱۶:۵۸:۵۸ از دکتر وب گرد (48,940 امتیاز)

پرسش‌های مرتبط

+6 امتیاز
1 پاسخ
+6 امتیاز
1 پاسخ
+6 امتیاز
1 پاسخ
پرسش ۱۳/خرداد/۱۳۹۲ ۰۹:۳۶:۲۹ در زنان و مامايي از fateme (180 امتیاز)
+8 امتیاز
1 پاسخ
پرسش ۲۴/اسفند/۱۳۹۱ ۲۱:۳۶:۰۷ در خون و سرطان از omid (570 امتیاز)
???????
...