آلرژن های غذایی مولکولهای پروتئینی هستند که دارای وزن مخصوص و اغلب وزن پایین هستند که میتوانند سیستم ایمنی را طوری تحریک کنند علایم آلرژی اتفاق بیافتد شایعترین آلرژن های غذایی با سن کمی متغیر است در کودکان پروتئین شیر گاو و سفیده تخم مرغ ، گندم ، سویا و بادام زمینی شایعترین آلرژن های غذایی هستند ولی در بزرگسالان غذاهای دریایی مثل ماهی و میگو و دسته آجیل ها مثل بادام زمینی و گردو و....شایع تر هستند .در کشورهای مختلف هم آلرژن های غذایی فرق میکند که به فرهنگ غذایی مربوط میشود مثلا در کشورهای آسیایی شیوع آلرژی به برنج آمار بالایی دارد. آلرژی غذایی میتواند در هر عضوی از بدن ایجاد علامت بکند ممکن است در دستگاه گوارش باشد مثل درد های شکمی یا وجود رگه های خون در مدفوع شیر خواران به شیر گاو، میتواند دلایل آن پوستی باشد مثل اگزما و کهیر یا راش هایی که به دنبال مصرف بعضی از غذاها بروز میکند یا میتواند تنفسی باشد مثل خس خس سینه ،سرفه و تنگی نفس و یا به صورت آلرژی بینی بروز کند البته آلرژی هایی تنفسی و آسم اغلب در پی استنشاق آلرژن ها به وجود می آید مانند گرد و غبار ، سوسک ، کپکها و گرده گیاهان غذاها در بروز آلرژی های تنفسی نقش کمرنگی دارند غذاها در برخی موارد ایجاد علایم سیستمیک هم میکنند یعنی فرد با مصرف غذای آلرژی زا مبتلا به کهیر همراه با درد شکمی، تنگی نفس ، خس خس سینه و حتی افت فشار خون میشود که به آن شوک آلرژی میگویند که در این حالت بیمار اورژانس آلرژی به حساب می آید.