بدون شک امروزه یکی از علل عمده ی بیماری های قلبی عروقی و ابتلا به آنها سبک نادرست زندگی است که یکی از عمده ترین آنها در واقع شیوه ی نادرست تغذیه است که عامل عمده شکل گیری آن هم از دوران کودکی است و اگر ما دقت کنیم میبینیم که از کودکی ذائقه ی ما شکل میگیرد با مصرف مواد غذایی شور ، شیرین یا خیلی پر چرب ، برشته یا دودی که اگر از کودکی ذائقه ی ما به اینها شکل بگیرد دیگر تغییرش در بزرگسالی دشوار خواهد بود . یکی از این مواد غذایی که مشکل ساز میشود و در خبرها هم اشاره کردیم روغن های جامد هست به دلیل وجود اسیدهای چرب اشباع است که این روغن ها دارند و مستعد میکنند افراد را برای بیماریهای قلبی عروقی و نقش مهمی را در ایجاد این بیماری ها دارند علاوه بر این موضوع هیدروژنه کردن اسید های چرب در واقع باعث میشود که میزان بیشتری اسیدهای چرب ترانس تولید شود که زمینه ی بروز ابتلا به سرطان های مختلف را متأسفانه شکل می دهد حالا ما باید به این نکته توجه داشته باشیم که ما ناگزیر هستیم ، خطرهایی دارد مصرف این روغن ها ولی ما روی صحبتمان روغن های فراوان است ، روغنهای مضری که میتواند آسیب زا باشد برای ما ، اما اگر مصرف آنها به مقدار بهینه باشد و دقت لازم را به این نکته داشته باشیم مثلا از روغن های گیاهی مایع استفاده کنیم که در واقع مقادیر کافی اسیدهای چرب غیر اشباع دارند و کلسترول ندارند میتوانیم هم روغن بدنمان را تأمین کنیم و هم به سلامتیمان آسیبی نرسانیم .
متأسفانه آمار اسف باری در این خصوص وجود دارد ، شایع ترین علل مرگ و میر در جهان مطلع هستید بعد از تصادفات اختصاص دارد به بیماری های قلبی عروقی در کشورمان بر اساس آماری که در سال 91 انجام دادند مشخص شده که بروز بیماری های قلبی عروقی در کشورمان حدود 10 سال پایین تر آمده یعنی افراد 10 سال پایین تر به این بیماری ها مبتلا میشوند و این ناراحت کننده است و حتما باید دوستان با دقت لازم به تغذیه خود توجه کنند و از این موضوع اجتناب کنند .