تناسب و تعادل مصرف درشت مغذی های انرژی زا یعنی پروتئین ها ،چربیها و روغن ها و قندها به طوری که تعادل میان دریافت و مصرف مواد غذایی بسته به نوع و جنس و حالت فیزیولوژیک بدن حفظ گردد .منابع غذایی انتخابی در جهت جیره غذایی روزانه و هفتگی باید در بردارنده کلیه ریز مغذی های مورد نیاز بدن باشد تا از تحلیل و تهی شدن بدن از ویتامینهای 13 گانه و مواد معدنی 16 گانه و اسید آمینه های 20 گانه جلوگیری شود. تنوع در انتخاب گروه های غذایی بسیار ضروری است چرا که هیچ ماده غذایی در بر دارنده انواع محصولات و تامین کننده نیاز بدن به 50 ریز مغذی و 20 متابولیته حاصل از درشت مغذی های گروه قندها و چربیها نمیباشد.