خوب واقعیت امر این است که این تصور ، تصور درستی نیست. به هر حال ما نیاز به چربی ها را داریم توی برنامه غذایی. به هر حال اگر نگاه کنید این سلول های بدن عمده اش توی غشایشان دیواره شان شما چربی ها را لازم دارید، سلول های مغزی و بسیاری از سلول ها در حقیقت این نیاز را دارند، حالا در بعضی سلول ها مقدار نیاز به چربی کمتر و در بعضی بیشتر، اما تقریبا می توانیم بگوییم اکثر سلول ها نیاز دارند. پس چربی را نمی توانیم حذف بکنیم. خوب حالا اگر چربی را نمی توانیم حذف بکنیم، مقدارش چقدر باشد. همیشه ما معضل و مشکل مان از آنجا شروع میشود که مقدار را نگه نمی داریم. یعنی سیاه و سفید دیدن قضیه نیست. پس ما چربی را باید دریافت بکنیم یعنی اگر یک کسی چربی را مطلقا بگذارد کنار قطعاً تبعات زیادی را باید متحمل بشود. حالا این چربی که می گوییم چه نوع چربی چربی خوب است. ما می گوییم 30% انرژی روزانه مان باید از چربی تامین بشود. اما مشکلی که با چربی داریم این است که چون مقدار انرژی در گرم چربی نسبت به کربوهیدرات و پروتئین که دیگر منابع تامین انرژی ما هستند، بالاست، تقریبا می توانیم بگوییم اگر یک گرم چربی را انرژی اش را حساب بکنیم می شود 9 کالری. و اگر پروتئین را حساب بکنیم، یک گرمش می شود 4 کالری. و اگر کربوهیدرات را نگاه کنیم می شود 4 کالری. پس یک گرم چربی انرژی بیشتری دارد می دهد.
خوب وقتی انرژی بیشتری دارد می دهد و سهم کلش هم در انرژی روزانه ما 30% است یعنی به راحتی اگر یک نفری مثلاً فرض کنیم 2000 کالری نیاز روزانه اش هست، خوب 30% این دوهزار تا می شود 600 کالری. 600 تقسیم بر 9 بکند و آن مقدار چربی ای که در حقیقت دارد مصرف می کند خیلی گرمش بالا نیست. حالا مشکل از کجا نشئت می گیرد. این است که ما وقتی می خواهیم پروتئین بخوریم و پروتئین حیوانی مصرف بکنیم خود به خود در این قالب یک مقداری چربی به بدن ما می رسد. گاهی وقت ها از این چربی غفلت می کنیم. ما وقتی پروتئین داریم مصرف می کنیم، پروتئین حیوانی، گوشت داریم مصرف می کنیم، بله چربی حتماً به بدنمان می رسد. و نوع این چربی که به بدنمان می رسد، چربی اشباع است که ما می خواهیم خیلی خیلی کم مصرف بشود. یعنی در آن قالب 30% کل انرژی که می گوییم چربی باشد، ما می گوییم کمتر از یک سوم آن از چربی اشباع باشد. خوب چربی اشباع از کجا می آید یعنی اگر من بروم مثلاً لبنیات بخور قاعدتا تویش چربی دارد. چون منبع حیوانی است این لبنیات ، نوع چربی اش چربی اشباع است. حالا پس این که ما هی تاکید می کنیم که نیازی نداریم برای لبنیات، لبنیات پر چرب مصرف بکنیم، چون می خواهیم سهم این چربی اشباع کم بشود. ولی گاه گداری این تصور غلط به وجود می آید که نه دیگر وقتی شیر را چربی اش را گرفتی رمقش را گرفتی. چیزی ندارد که برسد. نه اتفاقا شیر کم چرب مثلاً اگر یک لیوانش حدود مثلاً 90 کیلو ، 100 کالری دارد، شیر 3% چربی هم حدود 140 – 150 تا دارد. یعنی همچین بی رمق هم نیست. یعنی انرژیه هست ولی آن چربی که برای سلامت بد است ، خوب ما حذف کردیم. لبنیات که خودش برای سلامت خوب است به دلیل کلسیوم و پروتئینی که دارد پس این را هم حفظ کردیم.