لبنیات حاوی پروتئین و کلسیوم فراوان بوده و مواد مغذی شامل فسفر، نیاسین، ریبوفلابین؟ و ویتامین های A و D را برای بدن تامین می کند.
هنوز اثر کلسیوم بر روی خطر بیماری قلبی به طور کامل مشخص نشده است اما کسانی که کلسیوم کمتر از نیاز روزانه مصرف می کند بیشتر از دیگران مبتلاء به پرفشای خون می شوند و در نتیجه توصیه می شود که از غذاهای حاوی کلسیوم به مقدار نیاز استفاده شود. روزانه 1000 میلیگرم در بالغین زیر 50 سال و حداقل 1200 میلی گرم در افراد بالای 50 سال.
محصولات لبنی کم چربی ، 0.5 تا 1% چربی حاوی مواد مغذی بیشتری نسبت به شیر کامل یا شیر با 2% چربی هستند اما چربی اشباع، کلسترول، سدیم و کالری کمتری دارند و برای استفاده روزمره بهترند.