در این هرم غذایی آن چیزهایی را که در نوک این هرم است، مثل چربی¬ها، شیرینی، آجیل، چیزهایی است که ما می¬گوییم خوردن آن¬ها گاهی اشکالی ندارد؛ یعنی آن¬هایی که به ما مراجعه می¬کنند که مثلاً وزن مناسبی دارند و میخواهند که در این وزن بمانند، یا وزنشان بالاست و می¬خواهند که پایین بیاید، یا اگر بخواهیم درست خوردن را باهم تمرین کنیم، به این¬ها می-گوییم که چیزهایی که در نوک هرم است را در برنامه¬ی غذایی¬تان قرار نمی¬دهیم. چون گاه است. حالا گاه آن کی است؟ برای ما ایرانی¬ها، ممکن است که عید باشد. حالا بعضی چیزها را باید دقت بیشتری کنند. مثلاً کسی که فشارخون دارد، مصرف آجیل، به¬خصوص اگر این آجیل شور باشد، نمکش مشکل¬ساز خواهد شد و شخص بلافاصله، بازخورد مشکلش را خواهد دید؛ یعنی ممکن است که شخص در همان روز مقدار مصرف قرصش را کم یا زیاد بکند. فرض بفرمایید اگر می-خواهد این آجیل را بخورد، اگر این آجیل را بدون نمک بخورد، ازنظر فشارخون برای او مشکلی ایجاد نمی¬کند. اگر همین فرد مقداری اضافه¬وزن داشته باشد و قرار باشد که این آجیل را بخورد، ما می¬گوییم که معمولاً یک¬چهارم از این مغزها، معادل 100 گرم گوشت است؛ یعنی اگر قرار باشد که این فرد خیلی برنامه¬ی غذایی¬اش تغییر نکند، آن دریافت انرژی¬اش و بخواهد که اگر ایام عید هم تمام شد و خیلی تغییر وزنی پیدا نکند، بهترین کار این است که جایگزین کند؛ یعنی اگر این آجیل را میخورد از مقدار ماده¬ی غذایی اصلی¬اش یعنی گوشت کم کند. پس تا اینجا خیلی مشکلی به وجود نمی¬آید زیرا روغنی که خود آجیل دارد، معمولاً ذات این روغن خوب است، ذات بدی ندارد و اگر این روغن جایگزین بشود، این بحث انرژی¬اش اگر لحاظ بشود، خیلی مشکل¬ساز نیست. برخی چیزها ذات خوبی ندارد. معمولاً روغنی که در شیرینی¬ها به کار می¬رود، روغن جامد است. در خیلی از شیرینی¬ها، مثلاً پودر قند و یا خاک قند، از شکر استفاده می¬شود. شکر بهتنهایی خیلی چیز خوبی نیست. چون فقط به ما انرژی می¬دهد. خوب، بدن این انرژی اضافه¬ای را چهار می¬کند؟ قاعدتاً اگر کسی وزنش، یکبار هست چیز خوب بخورد و وزن بالا برود، این دیگر انگار هم چیز بد خورده یعنی چون ذاتش خوب نبوده و هم انرژی¬اش وزن را بالا می¬برد؛ یعنی در هر دو ضرر خواهیم کرد.